ПРОИЗВОДСТВЕНА ПРАКТИКА С Technologica

И през тази учебна година, благодарение на сътрудничеството между училището и една от водещите компании в сферата на технологиите – Technologica, ученици на ПГКПИ проведоха успешно производствена си практика. Възпитаниците на гимназията успяха да разработят индивидуални проекти, реализирани с помощта на програмен език C++. Под ръководството на опитни наставници от компанията, ученици от Х и XI клас имаха възможността да приложат своите знания в реални работна среда и да развият уменията си в областта на програмирането, електрониката и инженерството. Те разработиха различни проекти за smart устройства, които намират приложение в дома и ежедневието.

Практиката включваше също така и семинари и уъркшопи, които помогнаха на учениците да се запознаят с най-новите технологии и тенденции в индустрията. Участниците в практиката не само усъвършенстваха техническите си умения, но и придобиха ценни знания за екипната работа и управлението на проекти.

Един от наставниците е наш бивш възпитаник и днес вече служител на компанията – Калоян Динев, благодарим за сърдечната подкрепа и интересните работилници, които реализира тази година при нас.

Особено вълнуващо за учениците беше представянето на техните проекти пред ръководството на Technologica и техни партньори, където те получиха обратна връзка и признание за своя труд.

Благодарим на Technologica за техния ценен принос към образованието и за подкрепата им в изграждането на бъдещите професионалисти. Благодарим също така и на учениците за техния ангажимент и усилия, които доведоха до успешното приключване на тази производствена практика.